Biografi for: Isidor Bernth Meyer

Søn af Sadelmagermester Bernth Meyer, der havde forretning i Vestergade i Køge, og hustru Caroline Bernth.
Gik i skole i Tøxens skole i Køge.
Kom i lære som isenkræmmer hos Sophus Hansen i Brogade, Køge.
FT 1880 er Isidor 19 år, ugift, handelsbetjent hos kobbersmed Lars Søren Dünweber, Brogade i Køge.
Tyve år gammel rejste han til Kbh. Omkring 1900 havde han etableret egen forretning med metalvarer i Store Kongensgade 67. Han drev forretning under navnet "Isidor Meyer - Rør og Fittings", som reklamerede for bl.a. i Berl.Tidende 21/7 1925. Isidor havde en udtalt foragt for mestergrise og prisaftaler, som han syntes havde en uheldig indflydelse på et initiativtrigt forretningsliv.
Han startede bl.a. forhandlingen af Ariel motorcyklen i Danmark. Forretningsadressen var Store Kongensgade 67 indtil 1965 (solgte sønnerne?) hvorefter den blevet drevet som reservedelsbutik med Ariel originaldele i Mitchellsgade 2.
Han var ven med brødrene Opffer fra Køge Avis/Østsjællands Avis og med borgmeter i Køge Niels Kofoed. De to sønner førte forretningen i St.Kongensgade videre efter hans død.
Artikel i Østsjællands Folkeblad 15.marts 1929, se under billeder.
Nekrolog i Østsjællands Folkeblad 22. Juli 1939.

"Træskoslaget" i Køge:
http://www.traeskoslaget.dk fortæller følgende:
Den 29 august 2007 kl. 1800 vil der være kransenedlæggelse ved mindestenen for Træskoslaget i Køge, som står på Brochmands Plads - ud for Kunstmuseet - Køge Skitsesamling i Nørregade.
Kransendlæggelsen sker under medvirken af musikkorps, faner og såvel uniformerede som "civile" deltagere.
På stenen står: "Til minde om dem, der faldt for fædrelandet i kampen ved Kjøge, 29 august 1807".
En kreds af Køgeborgere med redaktør Fr. Opffer i spidsen rejste dette mindesmærke i 1907, på 100-års dagen for Træskoslaget. Selve stenen blev skænket af en gammel Køgedreng, grosserer Isidor Meyer, København. Indskriften er forfattet af statsråd Thor Lange, der var bosat i Rusland.